06 31 06 06 62
Bereikbaar ma t/m vr: 07:00 - 22:00 uur

Lunch

Wat zit er in jouw dagelijkse lunchbox? Of is dat iedere dag weer anders? Ga je voor brood tussen de middag of heb je liever een salade? Misschien een gevulde omelet?

De lunch kijken veel mensen naar uit. Het half uurtje tussen de middag dat je even die warme kantoorstoel kan verlaten om te genieten van je lunch en om soms zelfs een wandeling te maken.

Maar wat eet je dan? Welke voeding helpt je de rest van de dag energiek en fit door te komen?
Zoals ik eerder zei, smaken verschillen en iedereen maakt zijn eigen keuzes. Belangrijk is wel dat je iets eet wat voedzaam is en waar je niet zo’n dip van krijgt nadat je weer op je (inmiddels afgekoelde) bureaustoel hebt plaats genomen. Iets wat vult, energie geeft en ook nog lekker smaakt..

Hieronder enkele gezonde lunchtips! Ga lekker variëren en probeer uit wat voor jou werkt.

Geniet ervan!


Bietentortilla

Ingrediënten:
Bietentortilla
Hummus
Sla
Stukje komkommer
Tomaat
Reepjes paprika
Bloemkoolrijst

Benodigdheden:
Snijplank

To do:
Smeer de wrap in met wat hummus. Was de ingrediënten. Snijd de ingrediënten en beleg de wrap er mee. Natuurlijk kun je veel variëren!
Rol de wrap op, verpak hem en neem hem mee naar je werk! Eet smakelijk!

Tips:
– Maak de hummus zelf!
– Voeg eens een plakje kipfilet toe.

 

 

 

 

 

 

 


Kikkererwtensalade

Ingrediënten:
Blikje kikkererwten
Handje tomaatjes
Stukje komkommer
Blikje tonijn in water
Rode paprika
Hardgekookt ei
Halve avocado

Benodigdheden:
Snijplank
Schaal

To do:
Was de ingrediënten. Doe de kikkererwten in de schaal. Snijd de paprika, avocado, tomaatjes en komkommer in stukjes. Doe alles bij elkaar in een schaal en garneer met de tonijn en het ei.

Tips:
– Voeg eens stukjes gele of groene paprika toe voor een andere smaak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Salade met garnalen

Ingrediënten:
2 handjes veldsla
1 hard gekookt ei
1 handje kerstomaatjes
Stukje komkommer
1/2 appel
50 gram knoflook garnalen
1 lente ui

Benodigdheden:
Snijplank
Schaal

To do:
Was de ingrediënten. Snijd de appel, tomaatjes, komkommer en lente ui in stukjes. Doe alles bij elkaar in een schaal en garneer met de garnalen en het ei.

Tips:
– Voeg eens stukjes rode paprika toe voor een andere smaak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kleurrijke salade

Ingrediënten:
3 handjes gemengde sla
Stuk komkommer van circa 10 cm.
1 slice geroosterde rode paprika
5 olijven
handje walnoten
1 gekookt ei

Benodigdheden:
Snijplank
Schaal

To do:
Was de ingrediënten en snijd in blokjes. Snij de olijven door de midden. Doe alles in een schaal en doe als laatste het ei en de walnoten erbij.

Tips:
– Vervang de walnoten voor rozijnen.
– Voeg een halve appel in stukjes toe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Havermout-banaan pannenkoek

Ingrediënten: (voor 2 pannenkoeken)
100 gram havermout
2 eieren
2 bananen
Scheutje (amandel-)melk
Kokosolie

Benodigdheden:
Beslagkom
Koekenpan

To do:
Meng de eieren met de havermout en de melk door elkaar. Kluts goed door elkaar.
Prak 1 banaan en voeg toe aan het mengsel. Bewaar de andere banaan voor de bovenkant van de pannenkoek. Bak de pannenkoeken in kokosolie in de koekenpan. Voeg als laatste nog plakjes banaan toe aan de bovenkant, als topping.

Tips:
– Ook lekker met appel en kaneel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Groene salade met gerookte kip

Ingrediënten:
Zakje gemengde sla
Stukje gerookte kip
1 appel
1 rode paprika
1/3 komkommer
Klein handje walnoten

Benodigdheden:
Snijplank
Schaal

To do:
Was de ingrediënten. Snijd de appel, paprika, komkommer en kip in stukjes. Doe alles bij elkaar in een schaal en garneer met verkruimelde walnoten.

Tips:
– Probeer eens andere groenten.
– Voeg een gekookt eitje toe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Roerei met groenten

Ingrediënten:
Theelepel kokosolie
2 á 3 eieren
Klein scheutje melk
1/2 bakje champignons
1/2 paprika
1/2 ui
Of andere groenten naar keuze. Bijvoorbeeld prei, wortel, kool, courgette etc..

Benodigdheden:
Koekenpan
Snijplank

To do:
Snij de ingrediënten en bak deze in een theelepel kokosolie. Voeg vrij snel daarna de geklutste eieren met het scheutje melk toe. Blijf alles lekker omroeren.

Tips:
– Het is lastig om het ei in zijn geheel heel te houden, omdat het ei zwaar wordt door de groenten. Maak er daarom lekker een ‘scrambled egg’ van door alles door elkaar te roeren.